6 причини да избереш силиконова четка

1

6 причини да изберем силиконова четка

През последните години популярността на силиконовите четки за почистване нараства значително. Причината за това е, че се почистват много по-лесно от стандартните четки за тоалетна чиния и не задържат микроби. Това прави силиконовите четки за тоалетна с много по-дълъг живот и не се налага да ги подменяте толкова често.

Домакинската работа никога не свършва, но с този иновативен продукт можете да улесните процеса и да бъдете удовлетворени от крайния резултат. Премахването на упорити отлагания от твърдата вода, мръсотии и петна вече не е толкова трудно. Микробиолозите препоръчват силиконовите четки, тъй като са много по-хигиенични поради няколко причини. Разберете как можете много по-приятно и бързо да почистите тоалетната чиния и труднодостъпните места около нея! По-долу сме изброили предимствата от използването на силиконова четка за почистване.

6 причини да преминете към силиконова четка за тоалетна:

 1. По-добър практичен и елегантен дизайн

Силиконовата четка за тоалетна чиния е проектирана, така че да можете да достигнете до всички части на тоалетната, дори до ъглите и под клекалото. Заобленият D-образен дизайн, приляга плътно под ръба на тоалетната и почиства скритата мръсотия. Широкото разстояние на четината, помага четката да не се запушва и да не задържа микроорганизми. За разлика от традиционните четки за тоалетна чиния, главата на четката е изработена от силикон, който не се надрасква, което я прави лесна за почистване, освен това не абсорбира неприятни миризми. Също така с времето няма да загуби формата си и ще можете да я използвате многократно и ежедневно.

 1. Силиконът привлича по-малко микроби

Четината на стандартната четка за тоалетна е чудесно скривалище за мръсотия и бактерии. Когато става дума за силиконовите четки, микробите няма къде да се скрият. Силиконът не задържа бактерии и е много лесен за почистване и дезинфекция. Четините са разположени по-широко и е по-лесно да се изплакнат. Изсъхва в пъти по-бързо от пластмасата и това спестява появата на мухъл или плесен върху нея, както и натрупването на микроби.

Силиконовите четки не само изглеждат по-малко груби от пластмасовите, но те са в пъти по-хигиенични и микробиолозите са съгласни с това. Джеремия Джонсън, доктор по философия, асистент по микробиология в Университета на Тенеси-Ноксвил, казва, че силиконът привлича по-малко микроорганизми, отколкото пластмасата, тъй като силиконът не е порьозен (т.е. не позволява на повърхността да се абсорбират течности) и се противопоставя на натрупването на органична материя от тоалетната, която може да привлече микроби.

 1. Силиконът се почиства по-лесно и е по-здрав

Можете да почистете много по-лесно и старателно със силиконовата четка за тоалетна, отколкото с пластмасова такава. Това означава, че ще имате много по-хигиенична среда в банята и тоалетната. Тъй като силиконът е много по-устойчив и издръжлив като материал, можете да използвате по-силни почистващи препарати, които биха били по-склонни да унищожат вредните микроорганизми, присъстващи върху четката.

 1. Намалява капенето

Дразни ли Ви как класическите четки, оставят капки върху тоалетната чиния, след употреба? Това вече няма да бъде проблем, тъй като тази четка елиминира тези неприятности. На традиционните четки за тоалетна им е необходимо време, за да изсъхнат, при силиконовите четки това не е проблем, защото силиконът отблъсква водата. След като изтъркате тоалетната си чиния, просто я разклатете добре и водата ще се изтече веднага.

 1. Спестява пари

Силиконът е изключително издръжлив, така че можете да очаквате, че силиконова четка за тоалетна ще издържи доста дълго време. За разлика от класическата четка за тоалетна, тя може да издържи на честа употреба и силни почистващи препарати за тоалетни, а четината няма да изгуби формата си, както се случва при обикновените четки за тоалетна.

 1. Широко приложение

Силиконовите четки могат да се използват и за почистване на други труднодостъпни места, не само в банята, но и например в кухнята. Тази силиконова четка е подходяща  и за почистване на бутилки с дълбоко гърло, високи вази и други трудни за почистване предмети. Изплаква се лесно и не задържа миризми и мръсотия. Изсъхва бързо и ще издържи достатъчно дълго време, при правилна употреба.

Най-често задаваните въпроси за силиконовите четки за тоалетна:

 1. Как да изберете най-добрата четка за тоалетна за вас?

Както вече стана ясно, силиконовите четки могат да улеснят живота ни. Важно е да съобразите няколко важни фактора, при избора на най-добрата четка. Нужно е да подберете правилната форма, подходящ материал и качество на изработката.
Правилната форма е от ключово значение, за да може да достигате до всеки труднодостъпен ъгъл, където се събира мръсотия. Пример за добър дизайн е D-образният и гъвкавата глава, с които ще почистите замърсените места. Материалът, от който са изработена дръжката и стойката също са от съществено значение, тъй като ако са направени от некачествена пластмаса, с времето ще променят вида си.

 1. Колко често трябва да сменяте четката си за тоалетна?

Четките за тоалетна трябва да се подменят на всеки 6 месеца, но със силиконовата четка при правилна употреба, ще можете да го правите по-рядко. Силиконът има много по-дълъг живот от стандартните влакнести материали. Все пак, всичко е индивидуално, спрямо това колко често и как се използва. За да предотвратите бързото изхабяване на четката, можете да я накисвате с препарат или гореща вода поне веднъж седмично и ще я запазите максимално свежа и дезинфекцирана.

 1. Как да изчистим ефективно тоалетната чиния със силиконовата четка?
  Ето пример за това как можете да почистите тоалетната с вашата силиконова четка:
 2. Добавете почистващ препарат за тоалетна към тоалетната чиния
 3. Оставете да престои за минута, две
 4. Изтъркайте с помощта на силиконовата четка като наблягате на труднодостъпните места и ъгли
 5. След това изплакнете отново и дезинфекцирайте четката
 6. Преди да я приберете в стойката, можете да я напръскате със почистващ спрей или препарат
 7. Как да изчистим ефективно силиконовата четка за тоалетна чиния?

Можете да почиствате четката за тоалетна всеки път, когато почиствате банята и тоалетната. Използвайте почистващ препарат или дезинфекциращ спрей като напръскате вътрешната и външната страна и оставите да се отцеди над тоалетната чиния, според указанията на препарата. Изплакнете с гореща вода.

Заменете класическата четка за тоалетна със силиконова и ще усетите разликата още при първото използване! Можете да разгледате нашия продукт тук

Последвайте ни и в социалните мрежи, за още съвети и полезно съдържание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *