Ползи и недостатъци от силиконовите капаци

Разтегателни силиконови капаци за съдове

Силиконови капаци за съдове – Предимствата и недостатъци

Заменете изцяло липсващите капаци на съществуващите контейнери за храна и ползването на еднократно фолио:

Тези разтегящи се силиконови капаци могат да покрият вашите купи, чинии или частично нарязани плодове и зеленчуци. Те са чудесен заместител на изгубени или счупени капаци, като оригинални пластмасови капаци за купичките на Pyrex. Те са податливи и работят за почти всичко, което няма покритие. Те се разтягат лесно, за да побират широк спектър от контейнери и купички като чаши, чаши, отворена храна за кучета и кутии за сода.

Силиконови капаци за съдове имат следните ползи:

Поддържайте храната и напитките свежи: Когато капакът пасва добре, херметичният уплътнител върши добра работа, за да поддържа храната по-свежа за по-дълги периоди от време. Те също така улесняват запазването на свежестта на вече разрязани плодове и зеленчуци – диня, пъпеш, авокадо и др.

Удобно остатъчно съхранение: Можете да използвате силиконовите капаци, за да съхранявате остатъци от храна, без да се налага да ги прехвърляте в други контейнери за съхранение на храни. Всичко, което трябва да направите, е да опънете капака, за да превърнете чинията или купата, в която сте готвили и да я покриете. След това може да използвате същата чиния, за да съхранявате и претопляте остатъците, намалявайки мръсните съдове и пестите ресурси.

Предлагат се в различни размери: Силиконовите капаци се предлагат в различни размери. Те се простират от 6.5см. до 21см., така че всеки капак ще се побере на различни по размер контейнери, осигурявайки сигурно покритие за повечето от вашите купи и контейнери. Разтегливите силиконови капаци се разпъват с до 30-40% от първоначалният им размер. Така капак с размер от 6.5см.може да покрие съд с диаметър до 8.5см.

Изгледайте видеото и разберете повече за продукта.

Много гъвкав: Силиконовите капаци за съхранение са еластични, прилепващи добре към всяка повърхност. Можете да поставите някой от тези разтегателни капаци върху почти всеки кръгъл или правоъгълен контейнер. Предлагат се и в кръгла или правоъгълна форма.

Осигурете вакуумно уплътнение: Силиконовите разтегателни капаци осигуряват непропускливо уплътнение, когато са монтирани правилно. Лесно се разтягат върху контейнер, след като овладеете техниката. Те не само са устойчиви на течове, но и са устойчиви на миризми!

Издръжливи: За разлика от пластмасовите капаци за многократна употреба, които могат да се изкривят и да се напукат при използване, силиконовите разтегателни капаци издържат дълго време. Те са достатъчно силни, за да удържат теглото на други контейнери, подредени отгоре му.

Улеснете транспортирането на храната: Те са идеални за употреба в движение. Опънете капак над контейнера и го хвърлете в чантата си за обяд. Капакът поддържа храната и аромата ви свежи.

Лесни за съхранение: Те са тънки, сгъваеми, лесни за съхранение в чекмедже, а също така могат да се навиват на руло, за да заемат по-малко място във вашето кухненско чекмедже или шкаф.

Екологично: Тъй като силиконовите разтегателни капаци могат да се перат и използват многократно, вече не е необходимо да използвате фолио за еднократна употреба или да изхвърляте контейнери с липсващи капаци.

Прозрачни: Повечето силиконови стреч капаци са прозрачни или полупрозрачни, което ви позволява да видите какво има вътре.

Безопасен за фризер, микровълнова печка и фурна: Силиконовите разтегателни капаци са устойчиви както на топлина, така и на студ и могат да се справят с температури от -30C до 230C.

Те могат да се използват във фризера, хладилника или микровълновата печка. Уверете се, че капакът не е плътно затворен, преди да поставите контейнера в микровълновата фурна или фурната, защото налягането, което се натрупва от топлината, може да причини повреда или нараняване.

Недостатъци
Силиконовите капаци за съхранение няма да полепнат по мокри повърхности. Ако извадите купа от хладилника, кондензът ще направи капака хлъзгав. Трябва да изсушите купата и да поставите капака отново.

Капаците залепват при съхранение. Трябва да ги откъснете, за да вземете този, който искате.

Силиконовите стреч калъфи не са подходящи за използване на нито една печка.


Съвети за употреба
Преди да поставите капака, уверете се, че контейнерът е чист и сух.

За да получите сигурно, непропускливо покритие, капакът трябва да бъде с подходящ размер. Най-добре е да използвате капак, който е с малко по-малък размер от контейнера, който искате да бъде покрит, но ако е твърде малък и разтегнат твърде много, той може да се изплъзне по-късно.

Капаците с езичета отстрани са по-лесни за работа, тъй като можете да издърпате езичетата, за да създадете идеално уплътнение.

Силиконовите разтегателни капаци не са перфектни, но помагат за разрешаването на проблема с капаците, които непрекъснато изглежда липсват и осигуряват по-добро уплътнение от обвивката или фолиото за еднократна употреба. Капаците за многократна употреба също са чудесен начин да бъдете по-екологични и да дадете вашия дан, за да сведете до минимум пластмасовите отпадъци, които изхвърляме. По този начин спестявате и пари.

Последвайте ни и в социалните мрежи, за още полезно и разнообразно съдържание.

Facebook

Прочетете и други нашии статии, които ще Ви дадат интересни идеи за домакинството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *